На 05.12. 2023 г. се състоя ежегодният Ден на Корея в зала „Компас“. Залата беше изпълнена със студенти от 1. до 4. курс в специалностите „Български език и корейски език“ и „Приложна лингвистика – английски и корейски език” (общо четиридесет и трима студенти, от които 28 бяха първокурсници).

            „Денят на Корея“ беше открит с приветствено слово на д-р Джеймс Канг, с което той окуражи студентите (най-вече от първи курс) да бъдат лицата на промяната, и изтъкна, че тайната за Чудото на река Хан и причината днес Корея да е икономически гигант, както и водещ културен феномен, се крие в потенциала на всеки човек, както и в колективното мото „И ние можем“. Д-р Канг пожела на студентите да бъдат добрата промяна за себе си, за околните и за университета. 

            Програмата стартира с презентация на Даниела Александрова от 2. курс от специалност „Български език и корейски език“, която запозна аудиторията с българската младежка делегация в Корея по програмата Korea-Bulgaria Youth Exchange към Министерството на младежта и спорта на Република България и Министерството на равенството между половете и семейството на Република Южна Корея. Даниела бе една от осмината делегати, избрани да представят българската младеж в Корея в периода 17 – 28 ноември 2023 г. Българските младежки делегати са посетили в Сеул и други градове в Корея, както и официални държавни институции като Националния институт за младежки политики, Министерството на равенството между половете и семейството, Посолството на Република България в Корея (чиито консул е бивш ученик на д-р Канг), Корейския университет за чуждестранни езици (Hankuk university), където се изучава специалността „Българистика“, както и Корейската национална телевизия (KBS). Освен това второкурсничката разказа за забавните интеракции с корейски прогимназисти и студенти, както и туристическите посещения на традиционни корейски градове. Много от присъстващите се интересуваха от програмата, която е към Дирекция „Младежки политики” на Министерството на младежта и спорта на Република България за всички младежи от 15 до 29 години.

            Събитието продължи с К-поп танцово дуо изпълнение на Матеа Христовска-Роропулос от 1. курс „Български език и корейски език“, както и с презентация за пролетния фестивал „Ден на Корея“ 2024 г. от колежката Яна Шумова (2. курс „Български език и корейски език“), който ще бъде отворен към всички студенти и преподаватели от университета. Фестивалът предстои да се осъществи през пролетта на 2024 г. 

            В ролята на модератор бе Кристияна Алексиева, студентка от „Приложна лингвистика – английски и корейски език”, 4. курс.

            Всички студенти участваха в специалната програма „Манито“ (корейската версия на Secret Santa) и получиха подарък – калиграфски надпис от д-р Джеймс Канг след кратък уоркшоп по корейска калиграфия.