По случай Деня на Кимчи (12 ноември) и предстоящите светли празници преподавателският екип по корейски език и студентите от специалностите Български език и корейски език, Приложна лингвистика (английски с корейски език) съвместно с Университета по хранителни технологии в Пловдив организират кулинарно приключение за запознанство с корейския кулинарен процес “кимджанг”, който е в списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство.
Ден и час: 18.12.2024 г. от 15:00 до 17:00 часа
Място: Университета по хранителни технологии https://maps.app.goo.gl/3sAByodceSo4ZAyY9
Програмата включва:
- Презентация на тема „Кимчи – история и съвремие“;
- Приготвяне на собствено кимчи от корнишони;
- Дегустация;
- Размяна на подаръци и нетуъркинг между студентите.
Заповядайте!