Уважаеми студенти, докторанти, колеги,

вече девети пореден път Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ в лицето на Филологическия факултет е съорганизатор на Международната интердисциплинарна конференция за студенти и докторанти заедно със Славянския семинар на Университета „Алберт Лудвиг“ – Фрайбург, Германия, и Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена, Австрия. Партньори са Министерството на образованието и науката, лекторатите по български език, литература и култура към чуждестранни университети на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, България. След всяка конференция се издава сборник с докладите на участниците в нея.

Осем издания на конференцията се провеждаха ежегодно от 2014 г. насам в Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена, Австрия. От 2023 г. конференцията се мести в Атина, като новият ни съорганизатор е Атинският национален и Каподистриев университет, Гърция.

Спазвайки традицията, конференцията тематично да е посветена на актуални събития и наболели проблеми, насловът на тазгодишната 9-та Международна интердисциплинарна конференция за студенти и докторанти е: PAX EUROPAEA: ГНЕВЪТ И МИРЪТ В ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. БЪЛГАРСКИ РЕФЛЕКСИИ.

Време на провеждане: 29.03 – 01.04.2023 г.

Срок за заявки: 26.02.2023 (само чрез онлайн формуляра).

Повече информация и линкове към формуляра – в поканата за конференцията.

Допълнителна информация за студентите от Пловдивския университет:

доц. д-р Светла Черпокова                                                          проф. д.ф.н. Татяна Ичевска

cherpokova@ uni-plovdiv.bg                                                           tichevska@uni-plovdiv.bg