По случай Деня на Кимчи (12 ноември) и предстоящите светли празници преподавателският екип по корейски език и студентите от специалностите Български език и корейски език, Приложна лингвистика (английски с корейски език) съвместно с Университета по хранителни технологии в Пловдив организират кулинарно приключение за запознанство с корейския кулинарен процес “кимджанг”, който е в списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство. 

Ден и час: 18.12.2024 г. от 15:00 до 17:00 часа

Място: Университета по хранителни технологии  https://maps.app.goo.gl/3sAByodceSo4ZAyY9

 Програмата включва: 

  • Презентация на тема „Кимчи – история и съвремие“; 
  • Приготвяне на собствено кимчи от корнишони; 
  • Дегустация; 
  • Размяна на подаръци и нетуъркинг между студентите. 

Заповядайте!